Een nieuwe eis.

Een van de nieuwe eisen in de privacywetgeving is het Data Protection Impact Assessment (kortweg: PIA). Dit is een instrument waarmee u beoordeelt of u rechtmatig persoonsgegevens verwerkt bij een bepaald project of systeem.

Een hoog risico.

Veel organisaties zijn verplicht een (PIA) uit te voeren. Volgens de AVG is een PIA verplicht indien de verwerkingen waarschijnlijk een hoog risico inhouden voor de rechten en vrijheden van natuurlijke personen. Wanneer uw organisatie besluit om over te gaan op een nieuw systeem, raden wij u ten zeerste aan een PIA uit te voeren.

PIA model.

De Autoriteit Persoonsgegevens heeft op haar website een lijst gepubliceerd met soorten verwerkingen waarvoor het uitvoeren van een PIA verplicht is. De Europese privacytoezichthouders (WP 29) hebben vastgesteld aan welke eisen een PIA moet voldoen. Voor het uitvoeren van een PIA heeft AVG Juristen een model ontwikkeld dat voldoet aan deze eisen. In onze weblog zullen wij dieper in gaan op het belang van een PIA, de voorwaarden en de wettelijke eisen.

Neem contact op.

Bent u op zoek naar juridisch advies op het gebied van privacy? Weet u niet of uw organisatie verplicht is tot het uitvoeren van een PIA? Samen met u beoordelen wij of het uitvoeren van een PIA noodzakelijk is. Maak vandaag nog een afspraak door het formulier hieronder in te vullen of te bellen met ons kantoor (030-7852791).

Maarten de Man

mr. C.M. (Maarten) de Man

privacy specialist en Functionaris Gegevensbescherming bij (o.a.) Gemeente Heemskerk, Gemeente Nederweert, Rekenkamer Den Haag, Payroll Select en ArGon Arbodienstverlening.

Keshia Echter

mr. K.S. (Keshia) Echter

privacy specialist en Functionaris Gegevensbescherming bij (o.a.) Zaamzorg Amsterdam, PRO Groep, Kindercentrum Panta Rhei, stichting Nieuw Unicum en Equipe Zorgbedrijven.

Plan een persoonlijk consult.

Andere diensten.

AVG Audit

Het sluitstuk van de AVG implementatie

Compliance Check

Weten waar u moet beginnen?

Advies & Begeleiding

Uw AVG vraagstuk