Toestemming van leerlingen.

Publicatie van geslaagde leerlingen is niet zonder meer toegestaan

Nieuws

Een aantal maanden geleden heeft de Minister van Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media kamervragen beantwoord omtrent het publiceren van namen van geslaagde leerlingen. Hierbij ging het om de vraag hoe scholen om dienen te gaan met het publiceren van namen van leerlingen wanneer zij geslaagd zijn voor het eindexamen.

Reactie minister

De minister erkent dat scholen moeten wennen aan de verscherpte regelgeving van de AVG en dat verschillende belangen soms kunnen botsen. Hij stelt dan ook dat leerlingen voorafgaand toestemming moeten geven, zodat de school de namen mogen publiceren. De minister erkent dat dit een administratieve last is voor scholen.

Wat te doen?

Scholen dienen voor het publiceren van de namen van geslaagde leerlingen toestemming te hebben. Het verwerken van persoonsgegevens dient conform de AVG te gebeuren. Daarom is het raadzaam om een privacy medewerker aan te stellen.

Meer informatie?

Wilt u weten wat dit voor uw organisatie betekent? Neem contact op met AVG Juristen. Wij helpen u graag.

Keshia Echter

mr. K.S. (Keshia) Echter

privacy specialist en Functionaris Gegevensbescherming bij (o.a.) Zaamzorg Amsterdam, PRO Groep, Kindercentrum Panta Rhei, stichting Nieuw Unicum en Equipe Zorgbedrijven.

AVG Juristen, praktisch met privacy

Dit artikel is een hulp. Het bericht wordt met aandacht samengesteld, maar aan de informatie kan geen enkel recht worden ontleend.

Krijg een persoonlijk consult.

Bel ons vandaag nog 030 – 785 27 91